Termékek Menü

QR Jewel kulisszatitkok

Aktualitások és bennfentes információk Magyarország egyetlen a QR kódos ékszereket készítő designer csapatáról.

2014. 06. 06. 00:43:29

A QR Jewel legújabb ékszerkollekciója Szakos Andrea énekesnő, a 2012-es Megasztár 6. szériájának második helyezettjének tervei alapján készült.

Andi nem csak az arcát és a dalszövegeit adta ezekhez az ékszerekhez. Határozott elképzelése volt az ékszerek stílusáról és színvilágáról.

Kész terveket kaptunk tőle, amelyek némi finomítás után érték el végleges formájukat.

A közös munkáról, és az ékszertervezői ambícióiról faggattuk az ékszerek fotózása után.

Egy közös ismerősünk révén találkozotunk. Mi jutott legelőször eszedbe, amikor Horváth Sándor Sasától hallottál az együttműködési lehetőségről?

Sokat beszélgettem Sasával arról, hogy mennyire szeretem az ékszereket, és hogy tervezek, illetve készítek is saját ékszereket. Innen jött az ötlete, hogy neki van egy másik ilyen ismerőse, aki elég különleges ékszereket készít és talán találkoznunk kellene. Nagyon örültem neki, amikor leültünk beszélni, hiszen már első alkalommal is rengeteg ötletünk támadt az ékszereket illetően és azóta is csak pörög az agyam.

Mi fogott meg a QR kódos ékszerekben legelőször?

Nagyon szeretem, ha egy ékszer egyedi, éppen emiatt tetszett meg a QR kód világa is. Bármit üzenhetek vele, amit csak akarok, nem kell órákig válogatnom az ékszerek között, hogy milyen medál illene hozzám leginkább. A forma adott, egyszerűen csak meg kell fogalmaznom, amit szeretnék és kód formájában bármikor elmondhatom. Nagyszerű, játékos és egyben titokzatos is.

Tovább >>>

2014. 04. 04. 00:29:01

Az ékszerek szerepe már az ősidőktől kezdve a díszítésen kívül az, hogy a formájával, szimbolikájával, értékével egy a viselője számára fontos üzenetet közvetítsen, és ezt a funkcióját 21. században is megőrizte. A QR Jewel tervezőinek kreatív ékszerkollekciója könnyedén alkalmazkodik a legmodernebb igényekhez is.

A QR-kód fanatikus rajongó Csernai Kata és a Császár Gábor képzőművész által 2012-ben alapított márka fókuszában, mint ahogy nevéből is sejthető a QR-kódok állnak.  A letisztult formatervezésű ékszerek extravaganciáját a négyzet alakú színes kódokba rejtett üzenetek adják.

Viselője az ékszer formájából következő stílusjegyek mellett választhat a humoros, praktikus, vagy akár kissé pikáns üzenetek közül is, sőt akár egyedi szöveget is a kódba zárhat, ezáltal maximálisan személyessé téve a kiválasztott darabot.

A titkos üzenet megfejtéséhez, pedig csak egy okostelefon (QR kód olvasó applikációval) szükséges, amely ma már szinte mindenkinek ott lapul a zsebében. A siker garantált, hiszen a kíváncsiság, a játékosság, a divat és a technikai újdonságok a fiatal generáció számára a mindennapok meghatározó eleme, ráadásul egy jól megválasztott ízléses QR Jewel az önkifejezés trendi eszköze is egyben.

2014. 01. 07. 14:07:23

A 2013-ban legtöbbet elhangzó kérdés ez volt: Saját üzenettel nem lehetne? Dehogynem!

Hét különböző formájú medálból választhatsz.

A medálra az általad megadott szöveget rejtő QR kódot tesszük rá.

Az üzenet bármi lehet: kedvenc dalszöveged vagy idézeted, a Facebook oldaladra mutató link vagy a névjegykártyád.

A Kedvesedet is meglepheted egy szerelmes idézettel vagy egy csak kettőtök számára érhető üzenettel.

Remek ajándék ötlet férfiaknak és nőknek egyaránt. Adj igazán személyes ajándékot születésnapra, névnapra!

Tovább >>>

 

2013. 11. 27. 00:57:51

Azt hittem, ilyen sosem fordulhat elő velem. Aztán mégis megtörtént.

2013. 10. 15. 22:41:30

A HasznosTV forgatott a QR Jewel Kids főhadiszállásán.

Filmre vették Kata 6+1 gyermekbiztonsági tippjét, ami segít, hogy gyermeked ne veszhessen el: http://bit.ly/6plusz1_gyermekbiztonsagi_tipp

Elmeséltük Magyarország első QR kódos biztonsági gyermekékszerének születéstörténetét, és megmutattuk, hogyan működik ez a találmány.

Végezetül a tippeket és a sztorit egy darab élő fiúgyermeken is demonstráltuk. Nyugi, nem veszett el! ;)

Kattints a hír címére, és nézegess képeket!

2012. 07. 05. 14:07:17
Levelet kaptam, life!

Levelet kaptunk a Google-től.

Izgatottan bontottam ki, vajon mi lehet benne?

2013. 08. 08. 00:00:00

Örömmel jelentem be, hogy elkészült Magyarország első QR kódos biztonsági gyermekékszere,  a QR Jewel Kids. Szeretettel meghívlak a bemutatóra!

Időpont: 2013. augusztus 10. 17:00 óra
Helyszín: Kincs Hajó Kulturális közösségi alkotótér
1053 Budapest, Szarka utca 6. (A Váci Utca Center és a Halkakas között félúton)
https://www.facebook.com/events/392918454142431/

2013. 04. 05. 00:00:00

Hiszek a közösség erejében, és az újdonság varázsában. Ma Magyarországon a crowdfunding egyesíti a kettőt. Nyilvánvaló, hogy ki kellett próbáljam!

2013. 03. 18. 00:00:00

Egy dühöngő elefánttal kezdődött. Aztán megjelent egy 70-es évek beli porszívóra emlékeztető búgó eszköz, amivel valaki körbesétált.

A másik irányból egy bőgő érkezett. A szín jobb oldalán baljóslatúan állt egy alumínium létra.

2013. 03. 07. 00:00:00

A várakozásunknak megfelelő eredmény született szerda este a Blind Ivestment A Divat Rád is kihat: FALD! – Fashion.Accessoires.Lookgood.Designer start up versenyén. Az első helyezést Lukács László kapta, a Hey-Mr! cipőmárka tulajdonosa. A második helyen pedig a QR Jewel végzett. A harmadik díjat Baranyi Flóra és Fazekas Viktória nyerte meg az “Ami a feneket illeti” designer mosható pelenka projektjével.