Termékek Menü

QR kódos belépőjegy – Kettős kísérlet

Egy dühöngő elefánttal kezdődött. Aztán megjelent egy 70-es évek beli porszívóra emlékeztető búgó eszköz, amivel valaki körbesétált.

A másik irányból egy bőgő érkezett. A szín jobb oldalán baljóslatúan állt egy alumínium létra.

Később érmék koppantak egy asztal lapján, egy férfi felkiáltott, és sírva fakadt egy újszülött.

Ez első tíz perc végén erősen gondolkodtam azon, hogy most hirtelen szörnyű fejfájást kapok. Aztán elkezdett működni. A zajok, ha értelmet nem is nyertek, összeálltak, és hatni kezdtek.

Kísérleti jazz koncerten voltam. Életemben először.

Kristóf Marci

A JazzaJ szervezésében csak erre az egy estére állt össze négy képzett és ismert zenész, hogy együtt valami újat és megismételhetetlent hozzanak létre.

Lawrence Williams – szaxofon

Somló Dávid – gitár

Kristóf Marci – elektronika

Hock Ernő – basszus

A koncert előtti 1,5 órát használták fel arra, hogy a helyszín adottságait felmérve meghatározzák az este kereteit.

A koncert a MÜSZI egyik termében zajlott. A termet határoló gipszkarton falak rugdosásával és a fal mögött végrehajtott szaxofon-nyúzással érte el Lawrence Williams a veszett elefánt hatást.

Gondolom az alumínium létra is így került be a hangszerek közé. A kőpadlón húzogatott fémlétra és a szaxofon hangja között bizonyos esetekben igen erős hasonlóság ismerhető fel.

Elhiszem, hogy ez borzalmasnak tűnik. Mégis csodás volt. Átélni csak annak van módja, aki ott volt. Visszaidézni annak is sikerülhet, aki hozzájutott a limitált példányszámú QR kódos belépőjegyhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen az estén debütált a JazzaJ és a QR Jewel együttműködése. Kiemelt támogatói belépőjegyként olyan QR kóddal ellátott kártyákat készítünk, amelyeken keresztül a koncert exkluzív tartalma érhető el. (A JazzaJ estekre való belépés adományozáshoz kötött.)

Nem, nem tudok hozzáférést adni.

Még Neked sem.

Gyere el legközelebb, támogasd a résztvevő zenészeket, és rabolj rá az exkluzív kártyákra!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír