Termékek Menü

Megasztár új szerepben: Szakos Andrea ékszereket tervez

A QR Jewel legújabb ékszerkollekciója Szakos Andrea énekesnő, a 2012-es Megasztár 6. szériájának második helyezettjének tervei alapján készült.

Andi nem csak az arcát és a dalszövegeit adta ezekhez az ékszerekhez. Határozott elképzelése volt az ékszerek stílusáról és színvilágáról.

Kész terveket kaptunk tőle, amelyek némi finomítás után érték el végleges formájukat.

A közös munkáról, és az ékszertervezői ambícióiról faggattuk az ékszerek fotózása után.

Egy közös ismerősünk révén találkozotunk. Mi jutott legelőször eszedbe, amikor Horváth Sándor Sasától hallottál az együttműködési lehetőségről?

Sokat beszélgettem Sasával arról, hogy mennyire szeretem az ékszereket, és hogy tervezek, illetve készítek is saját ékszereket. Innen jött az ötlete, hogy neki van egy másik ilyen ismerőse, aki elég különleges ékszereket készít és talán találkoznunk kellene. Nagyon örültem neki, amikor leültünk beszélni, hiszen már első alkalommal is rengeteg ötletünk támadt az ékszereket illetően és azóta is csak pörög az agyam.

Mi fogott meg a QR kódos ékszerekben legelőször?

Nagyon szeretem, ha egy ékszer egyedi, éppen emiatt tetszett meg a QR kód világa is. Bármit üzenhetek vele, amit csak akarok, nem kell órákig válogatnom az ékszerek között, hogy milyen medál illene hozzám leginkább. A forma adott, egyszerűen csak meg kell fogalmaznom, amit szeretnék és kód formájában bármikor elmondhatom. Nagyszerű, játékos és egyben titokzatos is.

Tovább >>>

Majdnem egy fél évig tartott, amíg az első beszélgetéstől eljutottunk az új kollekció fotózásáig. Voltak közben kétségeid?

Egyáltalán nem voltak kétségeim. Valahogy úgy éreztem, hogy végre hasonló művészbeállítottságú emberrel találkoztam, és elég ritkán tértek el a véleményeink, amikor az ékszerekről beszélgettünk. Mindig mindenre elég hamar megtaláltuk a megoldást, akár a formákról beszéltünk, akár az elkészítésről.


Hogy érezted magad a fotózáson?

Az éneklés és a média miatt fotóztak már párszor, így egyáltalán nem zavar a dolog. Most leginkább izgatott voltam, hogy végre eljutottunk eddig, és ott álltam egy saját ékszerrel a nyakamba, a szövegeim kód formában, és a medál hátoldalán QR jewel by Szakos Andrea. Nagyon jó érzés, hogy nem csak otthon tervezgetem, és rajzolgatom a dolgokat, hanem kézzel foghatóan is látom végre és a világ elé tárhatom. De visszatérve, mindössze egyetlen problémám van a fotózásokat illetően, az pedig csak annyi, hogy jó lenne modell alkatnak lenni.

 

Melyik a kedvenc ékszered a kollekcióból?

Mivel szegecs mániás vagyok, és imádom a hegyesebb szúrósabb formákat egyértelműen a háromszöges a kedvencem az eddigi kollekciónkból, és mert ez volt az első, ami megszületett a közös tervek alapján. Persze a hangjegyes minták a zene miatt állnak közel a szívemhez, így azt is nagyon imádom. Hétköznap például gyakrabban hordom a hangjegyes fülbevalót.


Terveztél már korábban is ékszereket?

Terveztem már korábban is ékszereket, illetve el is készítettem néhányat: nyakláncot, fülbevalót is. Éppen ezért örültem, hogy végre megoszthatom ezeket az ötleteimet másokkal.


Mi a célod az ékszertervezéssel?

Számomra még nagyon gyerekcipőben jár az ékszertervezés. Sosem gondoltam, hogy ezzel egyszer komolyabban fogok foglalkozni, hiszen még hobbi szinten is alig egy-másfél éve művelem ezt a dolgot, és hirtelen jött ez a lehetőség. De jó, hogy van valami, amiben kiélhetem a kreativitásomat, így szeretnék minél több formát és ékszert megalkotni. Nagyon boldog vagyok, hogy ez megvalósulni látszik, és remélem a közönség is olyan pozitívan fogadja majd ezeket az ékszereket, ahogyan én.


Mit gondolsz, nem fogja hátráltatni az énekesi karriered, hogy ékszerekkel is foglalkozol?

Szerintem ha több kreatív dolog társul egymás mellé, az ember sokkal többet kihozhat magából. Zenélek, ékszert és ruhákat is tervezek, olykor neki látok egy 3D origami állatkának, ami idő igényes és pepecselős, festek és regényeket, verseket, szövegeket írok. Szóval ilyen dolgokra mindig van időm, hiszen szerintem fontos, hogy az ember minél jobban ki tudja fejezni önmagát.

Imádok énekelni és még jobb érzés úgy színpadon lenni, hogy nem egyszerűen csak a saját dalomat éneklem, hanem saját kiegészítők díszítik a megjelenésemet.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír